
Deprecated: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in /home/psychol1/public_html/my-psychologist.psychologynow.gr/plugins/content/jw_allvideos/jw_allvideos.php on line 73
Η Ελληνική Διπολική Οργάνωση (ΕΔΟ) προκειμένου να υποστηρίξει και να ενδυναμώσει τους επαγγελματίες ψυχικής υγείας ανακοινώνει τον ανοιχτό διαγωνισμό υποτροφίας "Γεωργίου Μάλλιαρη"!
Ο διαγωνισμός είναι ανοιχτός για όλους τους επαγγελματίες ψυχικής υγείας με σκοπό την προώθηση της ακαδημαϊκής ανάπτυξης και της καλής κλινικής πρακτικής στον τομέα των Διπολικών Διαταραχών.
Η Ελληνική Διπολική Οργάνωση (ΕΔΟ) είναι η πρώτη ΑΜΚΕ για Διπολικούς ασθενείς, τους συγγενείς, φίλους και επαγγελματίες στην Ελλάδα. Λειτουργεί για να ενδυναμώσει την Ελληνική Διπολικότητα, μέσω της αυτοδιαχείρισης, της εκπαίδευσης και της προάσπισης των δικαιωμάτων των ασθενών. Η ΕΔΟ ιδρύθηκε επίσημα στις 19/06/08 στην Αθήνα, Ελλάδα. Ιδρύθηκε στη μνήμη του Γεωργίου Μάλλιαρη (1942-2003), πατέρα, καθηγητή και διπολικού ασθενή.
Ο Γεώργιος Μάλλιαρης σπούδασε και δίδαξε αγγλική φιλολογία σε λύκεια και στο Πανεπιστήμιο Αθηνών για πολλά χρόνια. Παρόλο που η ασθένειά του περιόρισε τις ακαδημαϊκές του επιδόσεις, αγαπήθηκε πολύ από όλους τους μαθητές του, τους οποίους υποστήριζε και φρόντιζε. Αυτό το ακαδημαϊκό βραβείο θα δίνεται ετησίως από την ΕΔΟ με στόχο να προωθήσει την ακαδημαϊκή ανάπτυξη και τις καλές κλινικές πρακτικές στον τομέα των Διπολικών Διαταραχών στην Ελλάδα.
Καλωσορίζουμε νέες δωρεές για να επεκτείνουμε τα οφέλη που μπορεί να προσφέρει σε μελλοντικούς επαγγελματίες ψυχικής υγείας που θα γίνουν ειδικοί στη φροντίδα των διπολικών ασθενών στη χώρα μας.
Δείτε περισσότερα εδώ.
Θέματα:
1. Ψυχοεκπαίδευση των Διπολικών ασθενών για την ασθένειά τους. Τι γνωρίζουμε για τη διπολική διαταραχή και την ψυχοεκπαίδευση ασθενών; Υπάρχει ρόλος για τους ασθενείς να εκπαιδεύονται; Τι κάνει ένα καλό ενημερωτικό ασθενών; Πώς μπορούμε να φέρουμε έμπειρους ασθενείς και ειδικούς επαγγελματίες μαζί για να ολοκληρώσουν το έργο της ψυχοεκπαίδευσης; Συζητήστε τη σχετική θεωρία από τον κλάδο σας καθώς και πρακτικά παραδείγματα από επιτυχημένες προσπάθειες ή ακόμα και την προσωπική σας εμπειρία. Δώστε μας τη θεωρία και την πρακτική συνταγή σας.
2. Διπολικές αυτοβιογραφίες. Διαβάστε και συζητήστε μια από τις 3 διπολικές αυτοβιογραφίες που έχουν μεταφραστεί στα ελληνικά (NAI, ΛΟΥΝΑΤΙΚΑ, ΑΝΗΣΥΧΟ ΜΥΑΛΟ). Ποια είναι η χρησιμότητα τους στη Διπολική φροντίδα; Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους στην εκπαίδευση των διπολικών ασθενών σχετικά με την ασθένειά τους; Πώς θα λειτουργούσατε μια ομάδα συζήτησης γύρω από μια από αυτές τις αυτοβιογραφίες; Μη διστάσετε να επιλέξετε μια άλλη αυτοβιογραφία αν πιστεύετε ότι είναι επίσης χρήσιμη για τους διπολικούς ασθενείς μας.
3. Ανοιχτό / Ανεξάρτητο θέμα μελέτης. Εσείς ορίζετε το θέμα της εργασίας / πρακτικής ή πρότασης έργου. Η εργασία θα μπορούσε να είναι μέρος του μαθήματος κλινικής ψυχολογίας ή της προπτυχιακής διατριβής σας ή/και άλλου ανοιχτού έργου.
Επιλεξιμότητα - Κριτήρια Προτίμησης
Αυτός είναι ένας ανοιχτός διαγωνισμός και μπορεί να συμμετάσχει οποιοσδήποτε, αλλά τα ακόλουθα σας δίνουν μπόνους πόντους:
1. Προπτυχιακός/Μεταπτυχιακός φοιτητής (+3 χρόνια) κοινωνικών επιστημών ή ιατρικής (πχ. ψυχολογία/ανθρωπολογία/επικοινωνίες/νομική/ιατρική)
2. Εγγεγραμμένος σε πανεπιστήμιο Η.Β./Η.Π.Α./Ελληνικό πανεπιστήμιο, Έλληνας ή από ελληνική καταγωγή
3. Με προσωπική εμπειρία Διπολικής διαταραχής (μέσω εαυτού, συγγενή ή φίλου)
Βραβεία
1. Βραβείο 3 Καλύτερων Εργασιών (100 ευρώ ανά βραβείο) + Μία 6 μηνη πρακτική άσκηση-εποπτεία στην ΕΔΟ (αξίας 1200 ευρώ)
2. 10 δωρεάν φοιτητικές συνδρομές στην Ελληνική Διπολική Οργάνωση (ΕΔΟ)
3. Δημοσίευση στο ενημερωτικό μας portal (www.maniokatathlipsi.gr) και στα κανάλια μας στα ΜΜΕ
Πηγές
1. Μελετητής Google (http://scholar.google.com)
2. Ιστοσελίδα της ΕΔΟ (http://www.edo.org.gr), μέσα κοινωνικής δικτύωσης
3. PsychInfo and Pubmed (http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed)
Συμβουλές
Εκτιμούμε την ανάγνωση μία καλής έκθεσης. Το να γράφετε καλά και να χρησιμοποιείτε τις πηγές σας σωστά δείχνει τις ικανότητές σας. Ωστόσο, προσπαθήστε να το κάνετε επίσης πρακτικό είτε χρησιμοποιώντας τη θεωρία, την προσωπική σας εμπειρία ή/και την κοινή λογική ή/και παρέχοντας ένα πρακτικό δείγμα της δουλειάς σας. Να είστε δημιουργικοί, καινοτόμοι και γνήσιοι. Δείτε το αυτό ως άσκηση μάθησης καθώς και διδασκαλίας (προς εμάς). Χρησιμοποιήστε όποια γλώσσα επιθυμείτε (είτε στεγνό ακαδημαϊκό λόγο ή πιο χαλαρή γλώσσα, στα αγγλικά ή ελληνικά) αρκεί να την κάνετε ενημερωτική, εάν είναι δυνατόν διασκεδαστική και κυρίως χρήσιμη για τους στόχους και τους σκοπούς μας. Όχι περισσότερες από 4000 λέξεις (2000 λέξεις για δοκίμιο + 2000 λέξεις για πρακτικό/προσωπικό παράδειγμα/demo). Χρησιμοποιήστε μας προς όφελός σας. Μάθετε για εμάς και διαβάστε την ιστοσελίδα μας (www.edo.org.gr)
Προθεσμίες
Έναρξη - αιτήματα: Δεκέμβριος 2021 - Μάρτιος 2022 / Τελική Προθεσμία Υποβολής: 01/06/2022 / Ανακοίνωση βραβείων: 01 Σεπτεμβρίου 2022 / Υποβάλετε την εργασία σας είτε μέσω email: edo@bipolarlab.com είτε ταχυδρομικά στη διεύθυνση: Ελληνική Διπολική Οργάνωση (ΕΔΟ), Ασημάκη Φωτήλα 3, 114 73, Αθήνα, Ελλάδα
Επικοινωνία
edo@bipolarlab.com/ +306970018622
Deprecated: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in /home/psychol1/public_html/my-psychologist.psychologynow.gr/plugins/content/jw_allvideos/jw_allvideos.php on line 73